10 d’abril del 2011

Els caps de la infantil es formen

El dissabte 2 d'abril, el David, el Jordi i el Nasi van participar a un curs de formació de Responsables de Grup de Foc. Amb aquest curs (i si aproven l'examen) estaran capacitats per formar a tots els membres de la secció infantil de Xàldiga. Aquesta formació serà necessària per a tots els membres dels grups de foc a partir del mes de novembre, quan entrarà en vigor la nova normativa d'utilització de productes pirotècnics que ha hagut d'elaborar l'estat espanyol per adaptar-se a la Directiva Europea.

Finalment s'han esvait els temors que planaven sobre el futur dels correfocs, de les colles de foc i en especial sobre les colles infantils. Reforçar la formació dels membres de les colles -que passaran a denominar-se Consumidors reconeguts com a experts- i la utilització de productes específics per part de les colles de foc són els dos elements claus que permetran la continuitat dels actes de foc.

El curs es va fer a Sant Fruitós de Bages organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada