22 d’agost del 2011

Una Moscada Infantil de Festa Major



El diumenge, 21 d'agost, es va celebrar la 8a Moscada Infantil, organitzada per la secció infantil de Xàldiga, és a dir: nosaltres.

A les 7 de la tarda, tots els nens i nenes que volien van poder comprovar què suposa ser tabaló o diabló. Sota el guiatge dels tabalons van poder tocar seus els ritmes habituals (matador, cara de mussol...) i acompanyats per un diabló, van poder tirar una carretilla.

A les 8 en punt va començar la Moscada pròpiament dita. A la primera part, i seguint el fil conductor d’un conte, el Boc va anar presentant les diferents figures i elements que configuren la secció infantil:  els ritmes dels tabalons, el ball i les flors dels diablons, el ceptrot, el ball de la Tremenda i el Bou.

A la segona part, tots els que van voler van poder entrar a plaça per gaudir d’un festival de foc. Nens i nenes, sols o acompanyats dels seus pares i mares, van protagonitzar la Moscada més concorreguda fina ara. I és que cada vegada són més els valents que es posen sota les forques dels diablons o a prop dels fuets de la Tremenda.

En definitiva: una moscada de Festa Major!!!

Cal destacar que aquest any la Moscada s’havia endarrerit una hora respecte dels anys anteriors. Aquest canvi d'horari va donar una major visibilitat a la pirotècnia, un detall ben valorat per l'equip de caps i molt agraït pels participants.


(Fotografies de Salvador Redó, extretes del web de Regió 7)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada