Tabalons, Diablons, Tremenda i ...

DIABLONS

Els Diablons són els diables de la secció, els encarregats de llançar el foc. Utilitzen una forca amb la que llencen pirotècnia freda o “carretilles” en funció del tipus d’actuació. A més a més, els nois i noies més grans del grup s’encarreguen dels elements d’imatgeria propis de la secció: la Tremdenda i el Bou infantil.
Els Diablons tenen un ball propi: el ball de Diablons. Estrenat a la moscada del 2008, compta amb música de Lluís Toran i amb coreografia de Maribel Jódar.

La participació al grup de Diablons està reservada exclusivament als nois i noies que ja hagin complert els 10 anys.

TABALONSEls Tabalons són el grup de percussió de la secció infantil. Amb els seus instruments fan diferents ritmes que duen a terme durant els cercaviles, actuacions, etc. Tabals, caixes, bombos, xiulets, esquelles... tot sona, i de quina manera...TREMENDA


La Tremenda és filla de la Víbria i el Drac de Manresa. La seva primera aparició va ser a la Festa Major del 2005. És una drac femella de dos caps, que pesa uns 25 quilos i fa 1,60 metres d’alçada i 1,20 d’amplada. És obra de Sendo Vall.

La Tremenda és el drac de la Secció Infantil de Xàldiga i acompanya als Diablons i als Tabalons en les seves actuacions, moscades i correfocs. A més a més, la Tremenda té un ball propi, amb música de Lluís Sarró i coreografia d’Òscar i Maribel Jódar.

Una de les particularitats de la Tremenda són els xumets que porta penjats als dos colls. Els hi han donat els nenes i les nenes que han decidit que ja no en necessiten per anar a dormir.

 

EL BOU


L’altre element d’imatgeria propi de la secció infantil és el Bou Infantil. Construït per Domènec Forns, és una reproducció una mica més petita, però molt més lleugera del bou que apareix al Correfoc de Manresa.

El Bou infantil apareix exclusivament a la Moscada Infantil que es fa cada any dins el programa d’actes de la Festa Major de Manresa, i acompanyat pels ritmes del Tabalons, crema tota la pirotècnia amb que va carregat.